top of page
Lengyel Veronika

LENGYEL VERONIKA

EGYESÜLETI ELNÖK, SZAKEDZŐ

FARKASRÉTI ÁLTALÁNOS ISKOLA

TÖRÖKUGRATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA

GAZDAGRÉTI KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Rock and Magic egyesületet megalapítása tíz éves versenyzői múltam és több mint 20 éves akrobatikus rock and roll edzői tapasztalatom legnagyobb eredménye.

Az akrobatikus rock and roll alapjait Szombathelyen, a rock and roll magyarországi „megteremtőjétől”, Szatucsek Klárától tanultam meg. Páros junior és felnőtt B kategóriában versenyeztem. Párommal, Füzessy Balázzsal többszörös Magyar Bajnokok és Világkupa győztesek voltunk.

Történelem szakos tanárként végeztem az ELTE-n, de örök szerelmem a tánc maradt. Ezért később a Semmelweis Egyetemen sportmenedzser szakon diplomáztam, mellette pedig elvégeztem az akrobatikus rock and roll sportedzői tanfolyamot.

Legfőbb célom, hogy tanítványaimnak a legjobb, legalaposabb képzést adhassam így egyben a legnagyobb vágyam is teljesült akkor, amikor felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára. Itt divattánc-társastánc szakos táncpedagógusi diplomát szereztem, amely tudást igyekszem beépíteni táncosaim edzésanyagába.

2000-ben a Magyar Táncsport Szakszövetségnél pontozóbírói képesítést szereztem, azóta országos pontozó bíróként tevékenykedem. 2010 óta versenyfelügyelői jogosultsággal is rendelkezem.

Legnagyobb büszkeségem, hogy a világon én rendelkezem a legtöbb lányformációs Világbajnoki  címmel edzőként. Ezeket a (The) Szupergirls, Ricsajok és Party Girls, Party Team elnevezésű csapataimmal értem el. Van három junior páros formációs világbajnoki címem is Soldiers és Home Alone csapataimmal. 2011-ben és 2012-ben serdülő páros kategóriában, 2014-ben, 2021-ben és 2022-ben junior párosban is sikerült tanítványaimmal a világbajnoki cím megszerzése.

Több világrekordot is tartok. Party Girls csapatommal 3 egymás utáni világbajnokságon nyertük meg a junior VB-t, Szupergirls csapatom pedig mind a négy nagy világverseny (junior- és felnőtt VB, EB) címet elnyerte és az egyetlen csapat a világon amely egy éven belül mind a három nagy világversenyt megnyerte. Ez azóta többszür is sikerült.

2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban és 2017-ben ötször nyertem el a Magyar Táncsport Szakszövetségnél az “Év edzője” kitüntetést., 2018-ban "Nívódíjat" nyertem.

Nagy örömömre egyesületemben olyan fiatal kollégákkal dolgozhatok együtt, akik gyermekkoruk óta nálam nevelkedtek és most már ők is számos országos és nemzetközi siker birtokosai. Szeretném, hogy az egyesületünk fiatalossága, dinamizmusa minél több táncolni vágyó gyermekhez eljusson, megismertetve velük a tömegsport és az élsport szeretetét.

bottom of page