top of page

2024-ben is a Rock and Magic SE táncosai Európa legjobbjai: A dobogó legfelső fokán a The Szupergirls!

Európa-bajnok a The Szupergirls, második helyezett a Party Team. Main Class Free Style kategóriában Európa-bajnoki ezüstérmes Deli Alex – Bihari Luca és bronzérmes Király Ádám – Mercs Gréta. Világkupa győztes Radics Bálint – Pap Lola Couple Dance Show kategóriában.


Magyar dobogó az írországi Európa-bajnokságon Ladies nagyformációs kategóriában


A hétvégén Írország adott otthont az Akrobatikus Rock and Roll Európa-bajnokságnak és a Világkupának, ahol a Rock and Magic Sportegyesület táncosai ismét kimagasló eredményeket értek el, számos bajnoki címet bezsebelve. Az eseményre minden versenyző rengeteget készült, az izgalom a tetőfokára hágott, ahogy közeledett a versenynap.

 

Három kategóriában rendeztek Európa-bajnokságot: Ladies Formation, Main Class Free Style és Junior páros kategóriákban, valamint 3 kategóriában világkupát, ahol az egyesület több versenyzővel is képviseltette magát.

 

A The Szupergirls csapata megújult koreográfiával, zenével és ruhával indult neki a versenynek. A lányok hosszú és kemény felkészülési időszak után magabiztosan álltak a kihívás elé. A döntőben mindent beleadva táncolták koreográfiájukat és az álmukat valóra váltva, a zsűri döntése alapján az Európa-bajnoki dobogó csúcsára álltak fel. A The Szupergirls csapata így 6x Európa-bajnok csapat Ladies nagyformációs kategóriában.

Az Európa-bajnoki dobogó második fokát is az egyesület csapata foglalta el. Hatalmas bravúrral a Party Team csapata a döntőben eddigi legjobb formáját hozta, mely az ezüstérmet eredményezte számukra.

 

Main Class Free Style kategóriában szintén történelmi sikernek tudható be a magyar akrobatikus rock and roll történetébe a párosok elért eredménye. A Rock and Magic SE párosai foglalták el a dobogó második és harmadik fokát is. Deli Alex – Bihari Luca Európa-bajnoki második helyezett lett, Király Ádám – Mercs Gréta párosa pedig a dobogó harmadik fokára állt fel és bronzérmet akasztottak a nyakukba. A párosok a jövő hét folyamán újabb kihívások elé állnak majd és nagy izgalommal várják, hogy megmutathassák tudásukat.

 

Junior páros kategóriában Pór-Zselinszky Benedek és Sümeghy Vivien az Európa-bajnoki döntőjébe táncolták magukat és a pontozók döntése alapján a kiváló ukrán táncosok közé harcolták be magukat és Európa-bajnoki 3. helyezést szereztek. Koncsek József – Patai Diána párosa első nemzetközi junior versenyén az Európa-bajnoki 9. helyen végzett a 27 induló közül.

 

Világkupa győzelmet aratott Radics Bálint – Pap Lola párosa ismét. A páros Couple Dance Show kategóriában az eddigi összes versenyen, amin elindult, a dobogó legfelső fokára állt fel. Bálint-Lola Shakira témájú tánca ismét elkápráztatta nemcsak a közönséget, hanem a zsűrit is és aranyérmet szerzett a páros.

 

Juveniles kategóriában az egyesület 3 párosa is képviselte az országot a világkupán. Kovács Hunor (Tornádó) – Hortobágyi Júlia Piroska és a farkas témáját dolgozta fel és a döntős táncuk alapján a világkupa dobogójának második fokára álltak fel. A kategóriában Lipovics Bence – Udvarhelyi Hanga először jutott döntőbe a kategóriában, ahol a döntőben az Operaház Fantomja klasszikus darabot hozták a színpadra. A páros az előkelő 4. helyezést szerezte meg. Németh Hunor (Galaxy) – Elek Izabella párosa éppen lecsúszva a döntőről a 8. helyen zárták a versenyt.

 

Main Class Contact Style kategóriában is világkupát rendeztek, ahol az egyesület két párosa képviseltette magát. Borek Dávid – Fojt Anna (Dancing Feet) felkészülését betegség nehezítette meg, de a páros így is a döntőig küzdötte magát, ahol végül a 7. helyezést szerezték meg. Papp Dávid (Musztáng) – Fekete Petra párosa a középdöntő 13. helyén végeztek a 28 induló páros közül.


Az Európa-bajnok The Szupergirls táncát itt tekintheti meg:

 

Gratulálunk minden táncosnak, párosnak, formációnak és az edzőknek, szülőknek! A Rock and Magic táncosai ismét bebizonyították, hogy az akrobatikus rock and roll nemzetközi élmezőnyébe tartoznak! További sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!



bottom of page