top of page

Sikerhétvége Lengyelországban: Európa-bajnoki dobogók, világkupa győzelem

Európa-bajnoki ezüstérmes a Party Girls, bronzérmes a Queen, Fojt Anna (Dancing Feet) – Borek Dávid párosa. Tóth Dorina (4M Dance) – Pór-Zselinszky Zalán világkupa győztes serdülő kategóriában.


A hétvégén a lengyelországi Zielona Goraban tartották a szezon utolsó nemzetközi versenyét akrobatikus rock and roll sportágban. A háromnapos versenyhétvégén több száz táncos mérettette meg magát különböző kategóriákban. A Rock and Magic SE táncosai 5 kategóriában képviselték hazánkat.

 

A pénteki versenynapon került megrendezésre a serdülő párosok világkupája, ahol az egyesület 3 párosa is versenybe szállt a bajnoki címért. Tóth Dorina (4M Dance) és Pór-Zselinszky Zalán párosa a középdöntőben átvette a vezetést és a döntőben is sikerült megtartani pozíciójukat, így világkupa győzelmet arattak. Udvarhelyi Hanga – Lipovics Bence ismét betáncolta magát a világkupa döntőjébe, ahol az 5. helyet szerezték meg. Hortobágyi Júlia – Kovács Hunor (Tornádó) 22 páros közül a 9. helyen végzett.

 

A verseny az egyesület táncosainak vasárnap folytatódott, ahol Európa-bajnokságot rendeztek két kategóriában is. Girls nagyformációs kategóriában az egyesület két formációja is kvalifikálta magát a versenyre. A Party Girls és a Queen csapata is körről körre egyre kiegyensúlyozottabb és szebb táncokat mutattak be. A döntő végeredményét követően mindkét csapat felállt az Európa-bajnoki dobogóra. A Party Girls nyakába ezüst, a Queen táncosainak nyakába bronzérmet akasztottak.

 

Felnőtt Contact Style kategóriában Fojt Anna (Dancing feet) – Borek Dávid egyedüli magyar párosként képviselte országunkat a kategóriában. A fináléban nyújtott kiváló teljesítményük a pontszámukban is megmutatkozott. Az eddigi legmagasabb pontszámukat kapták az idei versenyszezonban. A páros az erős nemzetközi mezőny legjobbjai közé küzdötte magát és a dobogó harmadik fokára állt fel.

 

Couple Dance Show kategóriában Adács Alexandra – Vigh Dávid (Tornádó) képviselte az egyesületet. A páros egyedi madárijesztős koreográfiájával lépett színpadra a döntőbe. Javítva a korábbi világkupán szerzett eredményükön most a világkupa 4. helyezést szerezték meg.

 

Junior kategóriában 3 induló párosunk közül Sümeghy Vivien – Pór-Zselinszky Benedek táncolta be magát a döntőbe. Vivi-Beni az erős ukrán mezőnyben is helyt áll és az előkelő 6. helyezést szerezték meg. Patai Diána – Koncsek József egyenes ágon jutott tovább a selejtező körökből a középdöntőbe, ahol a 9. helyezést szerezték meg. Misinszki Luca-Rusanov German második közös nemzetközi versenyükön a 11. helyen zárták a versenyt.

 

Gratulálunk minden táncosnak, edzőnek! Fárasztó, de annál sikeresebb szezonon vannak túl a versenyzők! További sok sikert kívánunk a következő szezonra is!



bottom of page