top of page

Sporttörténelem akrobatikus rock and rollban! Világbajnok Deli Alex és Bihari Luca!

A sportág legmagasabb kategóriájában, Main Class Free Style kategóriában a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára állt fel a budapesti Rock and Magic Se párosa. Eredményük a Magyar TáncSport Szakszövetség Akrobatikus Rock and Roll szakágának valaha volt legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye.

2023 Main Class Free Style Világbajnok Deli Alex és Bihari Luca
2023. évi MCFS Világbajnok Deli Alex és Bihari Luca

Hétvégén került megrendezésre az akrobatikus rock and roll felnőtt páros kategóriáinak világbajnoksága Genfben. A versenynapon Main Class Contact Style és Free Style kategóriákban mérték össze tudásukat a párosok és küzdöttek meg a világ legjobbjai címért.

A versenyre 7 magyar páros szerzett kvalifikációt, amely közül 5 páros a Rock and Magic Sportegyesület versenyzői.


A verseny a selejtező körökkel kezdődött. Main Class Contact Style kategóriában egyenes ágon jutott tovább a negyeddöntőbe, Papp Dávid – Fekete Petra és Borek Dávid – Fojt Anna. Magyar Bendegúz és Fábián Zsanett a reményfutamból továbbjutva végül a 15. helyen zárták a versenyt. Ez követte a Main Class Free Style kategória selejtezője, ahol Deli Alex – Bihari Luca, és Király Ádám – Mercs Gréta párosa magabiztos táncokkal 3. és 7. helyen jutottak tovább a középdöntőbe.


A középdöntőben az egyesület Main Class Contact Style párosai, Borek Dávid – Fojt Anna a 11. hely, Papp Dávid és Fekete Petra a 12. helyen zárták karrierük első felnőtt világbajnokságát.


Main Class Free Style középdöntőben a párosok a teljes, 6 akrobatikás programjukat mutatták be. Király Ádám és Mercs Gréta egy hiba következtében a 13. helyen zárták a versenyt. Deli Alex és Bihari Luca produkciója a középdöntőt követően a zsűri szerint a legjobbnak bizonyult, és első helyen jutottak tovább a döntőbe.

A döntő először a lábtechnika produkcióval kezdődött, ahol a párosoknak gyorsabb tempójú zenére kell bemutatni táncos koreográfiájukat. Alex – Luca Eminem stílusú koreográfiájukkal káprázatos hangulatot varázsoltak a csarnokban. A lábtechnikát követte az akrobatika döntő, ahol a táncosok saját zenéjükre mutatták be akrobatikus programjukat. Alex és Luca alig egy éves felkészülés után, rengeteg edzést követően a döntőben a legjobb formájukat hozták és a zsűri döntése alapján ők bizonyultak a világ legjobbjainak. A páros eredményével az akrobatikus rock and roll nagyjai közé írták be magukat.Comments


bottom of page