top of page

Világbajnoki címmel zárták az idei versenyszezont a Magic táncosai!

Frissítve: márc. 19.

A Soldiers nevű junior párosformáció a tavalyi világbajnoki címüket megvédve idén is a dobogó legfelső fokára álltak fel.

2023. évi Junior páros formációs világbajnok a SOLDIERS
2023. évi Junior páros formációs világbajnok a SOLDIERS

Szombaton, Magyarországon rendezték meg az év utolsó nemzetközi versenyét, ahol világbajnokságok és világkupát is tartottak.


Junior párosformációs kategóriában az egyesület két csapata is kvalifikációt szerzett a világbajnokságra: a címvédő Solders és a Back to the future. A rendőrakadémia filmet feldolgozó Soldiers csapat tánca ismét elnyerte a zsűri tetszését és világbajnoki aranyérmet akasztottak nyakukba. A nap legelképesztőbb eredménye, hogy a Back to the future csapata a 6 induló csapat közül megszerezte a világbajnoki második helyezést.


A páros kategóriákban az év utolsó versenye nem a megszokott módon zajlik. Ezen a versenyen a párosok úgynevezett KO rendszerben mérettetik meg tudásukat. A selejtező kör után kialakult rangsor alapján sorsolják össze a párosokat, akik a következő körben egymás ellen fognak táncolni. A táncot követően a színpadon tudják meg, hogy melyik páros jut tovább a következő körbe, és hogy melyiknek zárul a verseny.


Main Class Free Style kategóriában a világbajnok páros, Deli Alex és Bihari Luca a döntőig táncolták magukat. Ebben a kategóriában a döntőben két részletben mutatják be akrobatika programjukat a táncosok. Alex és Luca a szlovén párossal került össze és a zsűri döntése alapján a második helyet szerezték meg.


Main Class Contact Style kategóriában 2 párosunk mérettette meg tudását. Borek Dávid – Fojt Anna szintén a döntőig meneteltek, ahol egy lengyel párossal kerültek össze és táncoltak a harmadik helyezésért. Dávid-Anna végül a 4. helyet szerezték meg. Papp Dávid – Fekete Petra a nyolcaddöntőt követően a 14. helyen zártak.


Junior kategóriában az egyesület mindhárom párosa a döntőbe jutott. Ancsák Attila – Ökrös Júlia az ukrán párossal mérkőzött meg az a világkupa győzelemért, ahol végül a második helyezést szerezték meg. A dobogó harmadik fokára állt fel Pór-Zselinszky Benedek és -Sümeghy Vivien, valamint negyedik helyezett lett Radics Bálint és Pap Lola.


Serdülő kategóriában az egyesület legjobb eredményét Koncsek József és Patai Diána érte el, akik az előkelő 5. helyen zárták a versenyt. Kovács Hunor – Hortobágyi Júlia a 9. helyezést, Németh Hunor – Adács Alexandra pedig a 13. helyezést szerezték meg.

 

Hosszú, de izgalmas versenyszezonon vannak túl a táncosok. Rengeteg élménnyel és eredménnyel gazdagodott az egyesület is ebben a félévben.


Most itt az ideje a pihenésnek, majd a felkészülésnek a következő szezonra.

 

Gratulálunk mindenkinek!

Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új évet!



bottom of page